Emoties en deze tijd

blog | vluchten kan niet meer

Angst

Angst verlamt, verlamt jou, verlamt de omgeving, verlamt de wereld. Angst voor de ander, in plaats van een hug of een arm om je heen is er nu afstand, fysieke afstand. Ik zag zelfs een man lopen met een stok van anderhalve meter om duidelijk aan te geven, kom niet dicht bij mij.

Angst is een emotie en angst heeft een functie. Als je in een angstige situatie komt, wordt je verstand op nul gezet: vlucht of vecht. Nu kun je hier niet uitkomen, er is geen vluchtweg, alle wegen zijn afgesloten (letterlijk) en dat wil zeggen, dat je de angst niet meer weg kan wegzetten door hard te werken, te sporten etc. Dit gevoel komt ook terug bij een depressie of een burn-out. Je weet niet meer hoe je hieruit moet komen.

Je zit vast!

Vertrouw in jezelf

Nu in deze tijd is het belangrijk om de angst toe te laten, angst heeft vaak te maken met een doodsangst, deze angst hebben we veelal weggestopt en komt nu duidelijk naar voren. We zijn bang om besmet te worden, bang om het virus te krijgen, bang om niet behandeld te worden in het ziekenhuis, daar er te weinig bedden beschikbaar zijn.

Laat de angst in jou er zijn, ook al is het overrompelend. Reduceer je angst voor de angst. De angsten brengen je terug naar de basisangst, veiligheid. Vraag je eens af, ben ik nu veilig, wat kan ik doen om me veilig te voelen in deze situatie. Is de maatregel van 1,5 meter afstand genoeg om jouw veiligheid te garanderen? Of is er meer voor nodig? Zoals vertrouwen in jezelf, vertrouwen in jouw self-healing, vertrouwen op jouw immuunsysteem, vertrouwen op kansen na deze crisis.

Geloven in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. De angst is een besmetting op zichzelf… iedereen krijgt er nu een portie van mee. De angst is, als dit lang blijft voortbestaan en er niets aan wordt gedaan, een vergif op zichzelf. Drink dit vergif niet meer of met mate. Kunnen we maatregelen nemen wat betreft de onzekerheid nu, doe het! Kunnen we maatregelen nemen om nieuwe wegen te verkennen, doe het! Kunnen we maatregelen nemen om nu eens de diepe al lang weggestopte angsten van vroeger te zien, doe het!

Op zoek naar nieuwe wegen

Autogenetic healing training is vooral nu een geweldige manier om rust in jezelf te vinden door naar de “onverwerkte” emoties in jezelf te gaan. Rust in je hoofd en daardoor ruimte voor nieuwe ideeën, een transformatie in jezelf.

Door middel van autogenetic healing zelf-hypnose, kun je deze angsten leren kanaliseren. Nu meer dan ooit tevoren worden we teruggeworpen op onszelf, dit wil ook zeggen dat de self-healing meer en meer de aandacht krijgt. Wie ermee in aanraking is gekomen weet, dat self-healing werkt.

Probeer de meditatie waarmee angsten losgelaten kunnen worden en ervaar de kracht die ook binnen in jou zit.

Schrijf je in voor de gratis healing inspiration

Schrijf je nu in voor een 4-wekelijkse gratis mail, met daarin een blog, audio of video, die jou kan ondersteunen naar gezondheid, geluk en healing. Dit gaat jou  helpen om meer inzicht te krijgen in thema’s rondom gezondheid en het immuunsysteem.

Deel dit bericht