Van vermoeidheid naar levenslustig

DSC_0139

Moe, ik ben zo moe!

‘s Middags ging mijn moeder vaak een uurtje naar bed. Wij kenden haar de laatste jaren niet anders. Vroeg naar bed en niet kunnen slapen, ‘s middags weer even slapen. Hartkloppingen, hoofdpijn, pijnlijke gewrichten en overgewicht. De arts gaf haar medicatie die niet hielp, bloedonderzoek en geen oorzaak gevonden.

Wij gingen naar een medium, een acupuncturist en een healer. Helaas geen resultaat.

Nu ben ik al 23 jaar gespecialiseerd in een andere geneeskunde. De geneeskunde die wel helpt, als je weet waar de oorzaak ligt, dan heelt je lichaam, dan heelt je geest.

Door de chronische moeheid leef je niet echt meer, je overleeft. Zoals mijn moeder ook deed. Zij was een spin in een web, waar ze in verstrikt was geraakt en alle energie ging naar het zoeken van een uitweg, die zij niet kon vinden of niet wilde vinden.

Oververmoeid? 

“Ik ben naar psychologen en psychiaters gegaan. Bloedonderzoek wees niets uit. Weer verder naar internisten, te trage schildklier, een diabetes, misschien zelfs wel een beginnende tumor? ik wilde zo graag weer functioneren zoals vroeger. Ik ga nog steeds naar mijn werk. Maar ik kom uitgeput thuis. Ik heb geen energie meer om eten klaar te maken en ook geen trek, of juist weer veel trek in zoetig en/ of hartig. Weer vroeg naar bed en dan niet slapen. Piekerend de nacht door in de angst, dat het morgen nog wel slechter kan zijn na zo’n gebroken nacht.”

Mijn cliënt keek me smekend aan, “Kun jij me alsjeblieft weer helpen naar degene die ik was?”. Zij zat in een baan die niet bij haar paste. Moeilijkheden in de familie. Een programmering van ouders, sociale omgeving, overtuigingen hoe zij “moest” leven. Stress, bijnieren die overuren maakten, chronische afgifte van adrenaline en cortisol verstoorde haar slaappatroon. Een perfectionisme, die haar in de greep hield, daar de schuldgevoelens te moeilijk waren om onder ogen te zien.

De inzet van orthomoleculaire middelen, afbouw van antidepressiva en de inzet van Autogenetic healing, hielpen haar weer naar haar zelf te luisteren. Ze zegde haar baan op en volgde een studie en maakte haar droomreis. Ook onderzocht ze haar perfectionisme en het feit, dat zij zichzelf nooit goed genoeg vond om daarna van haar leerpunten enthousiaste uitdagingen te maken.

Wat is autogenetic-healing precies?

Autogenetic healing is een methode, door mij ontwikkeld, om de in de cellen opgeslagen pijnlijke herinneringen weer te herkennen en te voelen, vervolgens op te lossen en daardoor het zelfhelend vermogen van je lichaam weer te activeren. Hierdoor kan de levensenergie weer stromen, zullen de klachten verminderen en zelfs helemaal verdwijnen.

Elke cel heeft een geheugen. Alle trauma’s die je hebt meegemaakt (ook de mini trauma’s uit je kinderjaren) liggen in je cellen opgeslagen. Herinneringen van pijn, frustratie, verdriet die er niet mochten zijn of die je niet kon verwerken, al deze pijnlijke herinneringen, zelfs die uit je kinderjaren veroorzaken ziekmakende negatieve energie die 85% van de lichamelijke en geestelijke klachten veroorzaakt.

Herken je leven en je levensdoel

Vermoeidheid en oververmoeidheid belemmert jouw groei, jouw leven. Maar je kunt meer dan je denkt. Jouw vermoeidheid/komende burn-out wil jou je diepste innerlijke gevoelens laten  ervaren, waarvan je liever wegloopt.

“Kwaadheid”, “machteloosheid”, “ik kan het niet helpen” gevoel houden je echter in een slachtofferrol.

Moeheid, is een symptoom van onderliggende gebeurtenissen. Een symptoom van jouw lichamelijke of geestelijke klachten, die jou gevangen houden in je rol. Deze afhankelijkheid geeft je een permissie om niet in actie te komen.

Uit een comfort-zone en angsten overwinnen

Anderhalf jaar terug stond ik samen met Roy Martina op het podium en kon ik mijn missie: “je kunt jezelf helen door autogenetic-healing”  met 50 mensen in de zaal delen en 150 live-streamers. Mijn passie en missie waren weer groter dan mijn angsten. Ik deel dit nu met jullie, omdat ik ervan overtuigd ben, dat velen van jullie, net zoals ik destijds, worden geremd om meer uit het leven te halen en daardoor in een weggestopte ontevredenheid blijven hangen.

Kom uit je comfort zone. kijk eens naar jouw angst, overwin en vlieg uit zoals een 🦋 vlinder! Je leeft maar een keer, en de mogelijkheden zijn oneindig als je besluit, dat je mag zijn wie je bent.

Schrijf je in voor de gratis Healing Inspiration

Schrijf je nu in voor een 3-wekelijkse mail, met daarin een blog, audio of video, die jou kan ondersteunen naar gezondheid, geluk en healing. Dit gaat jou  helpen om meer inzicht te krijgen in thema’s rondom gezondheid en het immuunsysteem.

Deel dit bericht